tisdag 18 januari 2011

Gravid v:26



Gravid i v:26...



I magen:
Barnet kan höra ljud och ljudnivån inne i magen som kan nå upp till mer än 80 decibel. Det är ungefär lika livligt som en stökig stadsmiljö.

Barnet lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster.

Vikt 900 gram.

Mamma:

Du har nu klarat av två tredjedelar av graviditeten. Nu har du nog ökat cirka sju till tio kilo i vikt. Hela kroppen påverkas av graviditeten.


Det kan uppstå ett tryck kring nerver och senor som gör ont och ger en domningskänsla ut i händerna. Det kallas karpaltunnelsyndrom. Berätta för din barnmorska om du har besvär av din karpaltunnel. Smärtan och domningarna kan avhjälpas med hjälp av handledsskydd. Läs mer om detta genom att klicka på länken till höger.

Partner:

Motion är viktigt. Det finns många fördelar med att motionera, både för kvinnan och för barnet. För många är det lättare att komma ut om man gör det tillsammans. Ni kan gärna ta promenader tillsammans eller simma. Undvik sporter med risk för slag eller knuffar.
Go eftermiddag alla goa läsare..=O)
Idag går ja in i vecka 26 å vi börjar å närma oss mer å mer nu,å dt ska bli såå skönt..=O)
Har jobbat idag som vanligt..
Å nu väntar ja på att ewe å johanna ska komma hem,så ja kan få leka å mysa lite md ewe..=O)
Har inte hänt så mkt idag m klockan ä juh iof inte så mkt nu heller m ja ska nog inte göra så mkt heller iof,dt blir dt gamla vanliga,städa lite tvätta men mera,haha..
en sak ä säker iallaf,ja ska nog gå upp till min granne som bor över oss å säga åt honom å skita ngn annanstans en på sin toa,för när han skiter så stinker dt FAAN nere hos oss på våran ena toa,så nu blir dt å ringa hyresvärden å be dom göra ngt åt detta å gå upp till dom å säga åt honom å skita på den andre toaletten tills dt ä fixat,usch!!!
Fick reda på idag att en jobbar kompis har barnkläder som vi kunde få av dom om vi ville ha å dt ä klart att vi vill ha dt,TAck snälla Åsa..=O)
Nä nu sak ja hänga upp tvätten som ä klar å sen sak ja vika den torra å börja md maten till barnen å mannen,sj ä ja fortf mätt så vi får se om ja får i mig ngt,hehe..=O)
Hare gött nu å va rädda om er å ta hand om er nu..
Kram Kram!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar